golden retriever karakter
Karakter van de Goldens Golden Retriever Vereniging.
To retrieve betekent ophalen of apporteren. De Retriever is dus een verzamelnaam voor alle hondenrassen die goed waren in apporteren van wild en gevogelte tijdens de jacht. Een tweede eigenschap die deze honden moesten hebben is goed te kunnen zwemmen zodat zij ook wild of gevogelte uit het water konden apporteren. Een Golden Retriever is oorspronkelijk eigenlijk een jachthond die gespecialiseerd is in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. Golden Retrievers letterlijk gouden terugbrenger hebben een zachte beet waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen.
The Dutch Coast Karakter.
Dit ras kan het beste worden beschreven als energiek trouw en gehoorzaam. Ze leren snel en hebben een grote will to please waardoor het fijne honden zijn om mee te werken. Het is niet verbazend dat deze goedmoedige honden vaak worden gebruikt als hulphond. Wat bij een Golden Retriever van belang is om te weten is dat het jachthonden zijn en dit betekend dus ook dat dit ras een jachtinstinct bezit.
De Golden Retriever.
Deze hond Nous genaamd werd gepaard aan een inmiddels uitgestorven ras de Tweed Waterspaniel die leverkleurig en langkrulharig was. Hun nakomelingen waren goudgeel en vormden de basis voor de latere Golden Retriever. Door de toenmalige Yellow Retriever te kruisen met de Labrador Retriever de Flatcoated Retriever de Ierse Setter de Tweed Waterspaniel en een drupje Bloedhond wist Lord Tweedmouth het uiteindelijk te brengen tot de huidige Golden Retriever. In 1913 kreeg het ras officiële erkenning tot die tijd werden ze op shows uitgebracht als Flatcoated Retrievers met een afwijkende kleur. Golden Retriever in het kort. groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. reuen 55-61 centimeter teven 51-56 centimeter.
Over de Golden Retriever kennel Golden Retriever kennel van de Loopakker.
U bevindt zich hier Home Over de Golden Retriever kennel. In het noorden van Limburg zijn wij al meer dan 15 jaar met Golden Retrievers bezig. Passie kennis liefde en veel wilskracht stoppen wij in onze Golden Retriever kennel. Een Golden Retriever kennel uit Limburg met al haar pracht en praal om continu kwaliteit te kunnen blijven fokken en om de echte golden fans een vriend soul mate voor het leven te bieden. De kennis die wij al die jaren op hebben gedaan wereldwijd dragen wij graag over aan onze nieuwe puppyeigenaren en geïnteresseerden. Onze Golden Retriever puppies zijn gefokt op will-to-please gezondheid schoonheid en vooral karakter. De goldens van Kennel vd Loopakker voldoen aan de fokeisen van de G.R.C.N.
Golden Retriever.
Ook als hulp en blindengeleidehond doen ze het fenomenaal. Is dit nu hét ultieme hondenras voor jou? In dit artikel geven we je alle details over het ras. Achtergrond van de Golden Retriever. Oorspronkelijk komt de Golden Retriever uit Engeland waar hij gefokt werd voor de jacht. De naam Retriever komt van het Engelse werkwoord to retrieve en laat zich het best vertalen naar ophalen of apporteren. Dit was dan ook de voornaamste bezigheid van de Golden het wild dat tijdens de jacht geschoten werd naar de baas terugbrengen. De Engelse adel wilde dus een hond met een dichte vacht die gek is op apporteren en water een neergeschoten dier kan letterlijk overal terecht komen.

Golden Retriever Club Nederland GRCN
rasinfo.
De Flatcoated Retriever mag dan uiterlijk een beetje lijken op zijn neefje de Golden Retriever maar daar houdt de vergelijking wel op. De hond heeft niet alleen een heel ander karakter maar hij verdient ook een andere begeleiding. Het is een enthousiaste gezellige en supervrolijke gezinshond mits. zijn baasjes appelleren aan zijn werklust. Waar een Golden op leeftijd wat bezadigd kan raken blijft een Flatcoat tot aan zijn oude dag in voor actie. Een Flatcoat die niets te doen heeft is dan ook een ongelukkige Flatcoat! De temperamentvolle Flatcoat heeft veel beweging nodig.
Golden Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Ook spelletjes als apporteren horen bij zijn favoriete bezigheden. De Golden Retriever is dol op zwemmen. Meestal zoekt deze hond vanzelf het water op om een frisse duik te nemen. Met zijn zachtaardig karakter is de Golden Retriever in fantastische gezinshond. Deze hond kan zeer goed met kinderen om gaan. Hij is heel tolerant en verdraagzaam tegenover kinderen. De Golden Retriever is een intelligente hond en zeer goed af te richten. Het is een goede werkhond waar je veel mee kan bereiken op de hondenschool. Hij gaat gemakkelijk mee in de auto op reis. En hoewel deze hond graag in gezelschap is kan je hem wel eens een tijdje alleen thuis laten. De vacht dient regelmatig te worden geborsteld het lange dode haar wordt daarmee weggenomen.
Golden Retriever Informatie Karakter Filmpjes Foto's Hondenfun.nl.
Wat is het karakter? Hoeveel onderhoud vergen ze? Zijn ze goed met kinderen? https//www.youtube.com/watchvM75Z0VrtpMo Video cant be loaded DOGS 101 Golden Retriever ENG https//www.youtube.com/watchvM75Z0VrtpMo. De Golden Retriever is een van de populairste hondenrassen in Nederland momenteel staan ze op de derde plek na de Labrador en de Duitse Herder. Ondanks de naam Golden goud komen de honden in vele verschillende kleuren voor van bijna wit tot donkerbeige tegen mahoniekleur aan. De Golden wordt gerekend tot de slimste hondenrassen. In veel lijstjes op internet worden ze op de vierde plaats gezet. Nu moeten we wel zeggen dat ze met slim bedoelen makkelijk trainbaar en graag willen werken voor de baas.
Verschillen Tussen Golden Retriever En Een Labrador.
Ontdek leuke en veilige technieken die duizenden Golden Retrievers hebben verandert in gelukkige gezonde en gehoorzame honden! Vergelijkingen Tussen Golden Retrievers En Labradors. De Golden Retriever vindt zijn ontstaan in Schotland waar ze werden gekweekt om te helpen bij de jacht op vogels door de neergeschoten vogels terug te brengen. Men denkt dat de voorouders van de Labrador leefden in Newfoundland en nu uitgestorven zijn. De vergelijking van hun karakter. Indien je probeert te beslissen welk ras het best past in jouw gezin moet je het karakter van de gekozen honden vergelijken. Indien je dit doet voor de Labrador zal je leren dat deze honden behoorlijk onafhankelijk nieuwsgierig en dus graag op verkenning gaan.
Golden Retriever WOEF.
Een echte allemansvriend dus! Korte tot middellange loopsessies vindt hij geweldig. Ook op de hondenschool gooi je hoge ogen met jouw gouden maatje. De golden retriever is niet enkel een streling voor het oog maar heeft ook een echt gouden hart. Het is niet voor niets dat deze viervoeter massaal wordt ingezet als blindengeleidehond of hulphond. Hij heeft een rustige inborst en laat zich niet snel van zijn melk brengen door soortgenoten. Zijn verdraagzame aard engelengeduld en gemoedelijk karakter maken van hem een fijne levensgezel. Hij is een echte softie! Toch wil dat niet zeggen dat hij een passieve couch potato is. Integendeel je mag nooit vergeten dat de golden retriever oorspronkelijk werd gefokt als jachthond.

Contacteer ons