golden retriever karakter
Golden Retriever Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Hij wilde ook een hond met een liefde voor water en de mogelijkheid om geschoten wild op te halen. Golden Retrievers zijn de belichaming van schoonheid en hersenen. De Golden Retriever is een prachtig groot en energiek ras. Ze zijn s werelds meest voorkomende huisdier en metgezel. Ze zijn stevig goed geproportioneerd en staan bekend om hun jacht mogelijkheden op het land en in het water. De Golden is scherpzinnig en behendig. Golden Retrievers zijn sympathiek beleefd en zeer intelligent en ze stralen charme en vertrouwen uit. Ze zijn zoet willen graag behagen en zijn toegewijde familie metgezellen. Ze kunnen er niet zo goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden.
The Dutch Coast Karakter.
Dit ras kan het beste worden beschreven als energiek trouw en gehoorzaam. Ze leren snel en hebben een grote will to please waardoor het fijne honden zijn om mee te werken. Het is niet verbazend dat deze goedmoedige honden vaak worden gebruikt als hulphond. Wat bij een Golden Retriever van belang is om te weten is dat het jachthonden zijn en dit betekend dus ook dat dit ras een jachtinstinct bezit.
De Golden Retriever Doggo.nl.
Deze hond Nous genaamd werd gepaard aan een inmiddels uitgestorven ras de Tweed Waterspaniel die leverkleurig en langkrulharig was. Hun nakomelingen waren goudgeel en vormden de basis voor de latere Golden Retriever. Door de toenmalige Yellow Retriever te kruisen met de Labrador Retriever de Flatcoated Retriever de Ierse Setter de Tweed Waterspaniel en een drupje Bloedhond wist Lord Tweedmouth het uiteindelijk te brengen tot de huidige Golden Retriever. In 1913 kreeg het ras officiële erkenning tot die tijd werden ze op shows uitgebracht als Flatcoated Retrievers met een afwijkende kleur. Golden Retriever in het kort. groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. reuen 55-61 centimeter teven 51-56 centimeter.
Corner Brook Golden Retriever Kennel.
German Champion Bundes Sieger 2016. German Club VDH Champion. Valentina v/d Corner Brook. Onze passie is het fokken showen van Golden Retrievers waarbij wij selecteren op karakter gezondheid en exterieur. 0031 0529 467 418.
Home.
Onze liefde voor de golden retriever heeft ons doen besluiten een kennel te starten Of golden nature. Letterlijk met een gouden karakter. Vanaf het begin heeft ons dit ras steeds aangesproken door het karakter. De golden retriever een hond die uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. De will to please is bij dit ras kenmerkend. De honden groeien bij ons op in de huiselijke sfeer tot dat ze aan een nieuw baasje worden toevertrouwd. U kunt ons ook geregeld vinden op nationale of internationale hondenshows want naast een gouden karakter en gezondheid vinden we het behouden van de rasstandaard belangrijk. Onze Kennel is officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer. We zijn lid van de golden retriever club Nederland GRCN en golden retriever club in België GRCB.
Golden Retriever Karakter en aandoeningen Orthopedischhondenkussen.nl.
Het karakter van de Golden Retriever. De Golden Retriever is een enthousiaste intelligente en vriendelijke hond. Deze hond is relatief gemakkelijk te trainen en past goed in een gezin. Goede socialisatie en opvoeding is hierbij wel een vereiste. De Golden Retriever is gevoelig voor stemverheffing en houdt van aandacht. Ook heeft deze hond veel beweging nodig. Zodra hij is uitgegroeid zijn er genoeg manieren voor deze hond om zijn energie kwijt te kunnen. Hierbij kunt u denken aan rennen naast de fiets of balspelletjes maar zijn favoriete bezigheid is en blijft zwemmen.
Golden Retriever De Jagersvereniging.
Wilt u meer weten over jagen en de Jagersvereniging? Retrievers zijn speciaal gefokt om te apporteren dat doen ze zowel op het land als in het water. Golden Retrievers horen net als alle andere retrieverrassen stabiele honden te zijn die de jager op post niet tot last is. De hond mag op jacht niet piepen of zich nerveus gedragen en pas aan het werk gaan als hij van de voorjager opdracht krijgt.
Golden retriever Rassen Honden Hondenrassen.
De Golden retriever hoort bij de staande jachthonden spaniels en retrievers. Het zijn erg zachtmoedige honden ze zijn erg aanhankelijk. De schofthoogte van de Golden retriever is bij de reuen ongeveer 56 tot 61 cm en bij de teven is dat tussen de 51 cm en de 56 cm. De honden kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn erg lief en vriendelijk naar hen toe. Ook met andere honden zijn het zeer lieve honden. De honden worden gemiddeld 12-14 jaar oud en wegen ongeveer rond de 30 kg.
Golden Retriever Spreekbeurten.info.
De onderkant is waterafstotend. De vacht van een Golden retriever mag goud tot crèmekleurig zijn. daarbij is een wit klein vlekje op de borst ook goed. De kleur mag niet wit zijn of cognackleurig. Van de Golden retriever weten we dat hij intelligent vriendelijk gehoorzaam sociaal en gevoelig is en ook nog een goed geheugen en groot aanpassingsvermogen heeft. Dit ras heeft veel beweging nodig maar door zijn grote aanpassingsvermogen neemt hij ook af en toe genoegen met wat minder beweging. Als de hond volwassen is kan de hond ook makkelijk langs de fiets lopen als extra training. De meeste Golden Retrievers zijn gek op water modderpoelen en apporteren maar doen het ook goed in de gehoorzaamheid flyball en behendigheid.
Royal Canin Golden Retriever Producten.
In Nederland is de Golden Retriever een populaire gezelschapshond. Andere rasnamen Golden Flat-coat Gouden Retriever De Golden. Uiterlijke kenmerken van de Golden Retriever. Gebruikshond blindengeleidehond rampenhond drugshond. Het karakter van de Golden Retriever. Hij is sterk robuust actief en heeft een bijzonder goed reukvermogen. Hij werkt zowel in het water als in dicht struikgewas. Het is een vasthoudende speurder hoewel minder methodisch als de Labrador. Hij is zeer geschikt voor het apporteren van waterwild en heeft een uitzonderlijk goed geheugen. Hij is niet agressief en blaft zelden. Het is dus geen goede waakhond. Hij is erg zachtaardig gevoelig kalm en evenwichtig en daarom zeer geliefd als gezelschapshond. Hij dient met kalmte maar wel consequent te worden opgevoed. Elke tint goud of roomkleurig.
Golden Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Ook spelletjes als apporteren horen bij zijn favoriete bezigheden. De Golden Retriever is dol op zwemmen. Meestal zoekt deze hond vanzelf het water op om een frisse duik te nemen. Met zijn zachtaardig karakter is de Golden Retriever in fantastische gezinshond. Deze hond kan zeer goed met kinderen om gaan. Hij is heel tolerant en verdraagzaam tegenover kinderen. De Golden Retriever is een intelligente hond en zeer goed af te richten. Het is een goede werkhond waar je veel mee kan bereiken op de hondenschool. Hij gaat gemakkelijk mee in de auto op reis. En hoewel deze hond graag in gezelschap is kan je hem wel eens een tijdje alleen thuis laten. De vacht dient regelmatig te worden geborsteld het lange dode haar wordt daarmee weggenomen.

Contacteer ons