hond golden retriever
De Golden Retriever.
Daniel Mills 16/17 september 2017. Kathy Sdoa 24/25 februari 2018. Gouden hond met goed humeur. Golden Retriever in het kort. Opmerkelijke uitspraken van Goldenbazen. Gerelateerde artikelen op Doggo.nl. Reageer op dit artikel. Gouden hond met goed humeur. De Golden Retriever wordt gezien als de familiehond bij uitstek. Een goed gesocialiseerde en opgevoede Golden Retriever is met recht een gouden hond zowel letterlijk als figuurlijk. Maar ook de Golden wordt dit in tegenstelling tot wat er wel eens gedacht wordt niet vanzelf!
Golden Retriever een echte gezinshond infobron.nl.
Als vreemden op het terrein zijn dan waarschuwen ze hun baasjes meestal wel. Hoe oud worden Golden Retrievers? De Golden Retrievers worden gemiddeld 10-15 jaar oud. Kenmerken van de Golden Retriever. De vacht van de Golden Retriever is lang dicht en dik. Deze hond heeft een waterafstotende ondervacht. Als je deze vacht met enige regelmaat gaat borstelen is er verder weinig verzorging nodig. De vacht van de hond kan verschillende kleuren hebben van bijna wit tot donkerbeige tegen mahoniekleur aan. De Golden Retriever kun je herkennen aan een goed geproportioneerd hoofd het is mooi belijnd en het is goed geplaatst op de hals. De honden hebben een brede schedel en een krachtige snuit deze is ook breed en diep. De neus is meestal zwart van kleur en ze hebben matig grote oren.
Golden Retriever Fokkers.
Denk daar dan nog eens extra goed over na! Koop zeker geen puppy als u denkt hem wel buiten in een kennel te kunnen groot brengen. Een Golden Retriever is een hond die graag in uw gezelschap zal verkeren. Het verblijf voor korte perioden in een kennel kan geen kwaad voor een Golden Retriever maar een permanent verblijf in een kennel zal de pup frustreren en hem doodongelukkig maken. Is dat niet het geval dan moet u in zo'n geval geen Golden Retriever nemen. Een hond betekent ook dat er altijd iemand moet zijn om hem zijn eten te geven om hem uit te laten op gezette tijden een hond heeft net als een klein kind regelmaat nodig.
Golden Retriever.
Hij heeft ook een grote lang staart die als roer dient in het water. Hij heeft ook een waterproof vacht die de hond beschermt tegen het koude ijswater. De Golden Retriever heeft ook een zogenoemde zachte mond. Een goede getrainde Golden Retriever kan een rauw ei in zijn mond nemen zonder dat het ei kapot gaat. Vacht en kleuren van de Golden Retriever. De Golden heeft een waterproof wacht met een goede ondervacht. Hij heeft een goudkleurige vacht maar het kan ook licht goud of donker goud zijn. De vacht van een puppy Golden Retriever is bijna altijd lichter dan zijn vacht als volwassen hond.
Rasgroep 8 Retrievers en Waterhonden Rassen Honden Hondenrassen.
Duitse wachtelhond of Kwartelhond. Nova Scotia duck tolling retriever of Toller. Perro de agua español of Spaanse waterhond. Rasgroep 1 Herdershonden en veedrijvers. Rasgroep 2 Pinschers en schnauzers molossers berg en sennenhonden. Sectie Pinschers en schnauzers. Sectie Molossers en berghonden. Sectie Grote en middenslagterriërs. Sectie Terriërs van het type buldog. Sectie Terriërs van het type dwerghond. Rasgroep 5 Keeshonden en oertypen.
Pups Goldenretrieververeniging GRV.
Niet zomaar een hond u heeft gekozen voor een Golden Retriever! Wie zwicht er nu niet bij het zien van een Golden pup? En hoe verleidelijk is het om er eentje te kopen? Maar voordat u een pup koopt is het raadzaam uzelf vooraf goed te oriënteren. Een hond moet uiteraard bij u en uw situatie passen. De Golden Retriever staat bekend als een plezierige vriendelijke en makkelijke hond. Maar bedenk dat ook een Golden moet worden opgevoed en dat opvoeding tijd kost! Zeker het eerste jaar. Is daarvoor voldoende tijd? Is uw woonsituatie wel geschikt voor een hond?
Golden Retriever Pedigree.
30 30 60 60. Eerder een hond gehad? Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen? Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. De Golden Retriever werd voor het eerst gefokt op het Schotse landgoed van Lord Tweedmouth in het midden van de 19de eeuw om te helpen bij het ophalen van wild en gevogelte uit hoger gelegen gebieden. Deze extreem lieve hond wordt meestal 11 jaar maar kan met veel liefde en aandacht en met de juiste voeding wel 13 jaar worden. Gemiddelde grootte en gewicht. Deze dieren wegen 27 kg en meten 51 cm als het vrouwtjes zijn en 40 kg en 61 cm als het mannetjes zijn.
Karakter van de Goldens Golden Retriever Vereniging.
Deze will-to-please is de prettigste eigenschap van de Golden Retriever. De steadiness die men bij Goldens graag ziet maakt hem tot een stabiele hond. De Golden Retriever is een sociaal dier en staat bekend als een zachtaardige betrouwbare hond. Intelligent niet schrikachtig met een natuurlijke jachtaanleg. Het zijn echte apporteurs ze hebben graag iets in hun bek om te dragen. Pups lopen al met lapjes en speelgoed te sjouwen. Spelletjes als apporteren horen bij zijn favoriete bezigheden. De Ware Golden-eigenaar bestraft de hond nooit als hij met iets aankomt de hond is altijd braaf! Als er bezoek komt neemt een Golden vaak iets in zijn mond en draait blij brommend en kwispelend om mensen heen.
Golden Retriever.
Ze bewijzen zich keer op keer als ideale metgezel en dragen actief hun steentje bij in onze moderne samenleving. Volgens de rasstandaard moet de Golden Retriever een levendige krachtige hond zijn die praktisch goed gebouwd is en vriendelijk van aard. Ze hebben een diepe ronde ribbenkast en een sterk gespierde achterkant. Hun brede schedel en hangende oren zijn typisch voor hun verschijning en de ongekrulde staart wordt op rughoogte gedragen. Golden Retrievers staan bekend om hun lange golvende zachte vacht die van goud tot roomkleurig varieert. Rondom de hals buik poten en staart hebben ze wat langere haren wat een ze een vol behaarde uitstraling geeft.
Golden Retriever Dierenarts-dierenkliniek.
Bekijk het filmpje van Dogs 101 Copyright over de Golden Retriever. Schofthoogte reuen hebben een schofthoogte tussen de 56 en de 61 centimeter teven hebben een schofthoogte tussen de 51 en 56 centimeter. Gewicht een Golden Retriever weegt 30 en 40 kilogram. Leeftijd Golden Retrievers worden gemiddeld 10 tot 14 jaar oud. Land van oorsprong Schotland. Nest grootte 6 tot 10 puppys. Vacht Golden Retrievers hebben een dikke en lange vacht. De ondervacht van de Golden Retriever is waterafstotend. De gouden haren die in de vacht verwerkt zijn hebben de Golden Retriever zijn naam gegeven.
Golden Retreiver Rassen Hondenplaza.
Doel was een jachthond te fokken voor na het schot die buiten het jachtseizoen ook een prettige hond was in huis. De oorspronkelijke Golden Retriever was dan ook een middelgrote hond met heel veel will-to-please een natuurlijke apporteur beschikte over een uitstekende neus en was buitengewoon mensvriendelijk. De kleur was toen midden tot donkergoud. In de 20e eeuw kwamen er af en toe lichtere pups in de nesten voor die groter en grover van bouw waren. Deze honden scoorden hoog op de shows en zo ontstond geleidelijk aan de tweesplitsing in het ras.

Contacteer ons