karakter golden retriever
Golden retriever Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. FCI Groep 8 Sectie 1 111. zie ook de lijst van FCI-nummers. De golden retriever is een hondenras dat afkomstig is uit Schotland. De vacht van de golden retriever is lang en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft naast regelmatig borstelen weinig verzorging nodig.
Golden Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Ook spelletjes als apporteren horen bij zijn favoriete bezigheden. De Golden Retriever is dol op zwemmen. Meestal zoekt deze hond vanzelf het water op om een frisse duik te nemen. Met zijn zachtaardig karakter is de Golden Retriever in fantastische gezinshond. Deze hond kan zeer goed met kinderen om gaan. Hij is heel tolerant en verdraagzaam tegenover kinderen. De Golden Retriever is een intelligente hond en zeer goed af te richten. Het is een goede werkhond waar je veel mee kan bereiken op de hondenschool. Hij gaat gemakkelijk mee in de auto op reis. En hoewel deze hond graag in gezelschap is kan je hem wel eens een tijdje alleen thuis laten. De vacht dient regelmatig te worden geborsteld het lange dode haar wordt daarmee weggenomen.
Golden Retriever Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Rasbeschrijving van de Golden Retriever. De Golden Retriever komt uit Groot-Brittannië. De man die verantwoordelijk is voor dit illustere ras de Heer Tweedmouth wilde een hond die loyaal was vriendelijk temperamentvol en energiek. Hij wilde ook een hond met een liefde voor water en de mogelijkheid om geschoten wild op te halen. Golden Retrievers zijn de belichaming van schoonheid en hersenen. De Golden Retriever is een prachtig groot en energiek ras. Ze zijn s werelds meest voorkomende huisdier en metgezel.
Golden Retriever Informatie Karakter Filmpjes Foto's Hondenfun.nl.
Wat is het karakter? Hoeveel onderhoud vergen ze? Zijn ze goed met kinderen? https//www.youtube.com/watchvM75Z0VrtpMo Video cant be loaded DOGS 101 Golden Retriever ENG https//www.youtube.com/watchvM75Z0VrtpMo. De Golden Retriever is een van de populairste hondenrassen in Nederland momenteel staan ze op de derde plek na de Labrador en de Duitse Herder. Ondanks de naam Golden goud komen de honden in vele verschillende kleuren voor van bijna wit tot donkerbeige tegen mahoniekleur aan. De Golden wordt gerekend tot de slimste hondenrassen. In veel lijstjes op internet worden ze op de vierde plaats gezet. Nu moeten we wel zeggen dat ze met slim bedoelen makkelijk trainbaar en graag willen werken voor de baas.
Golden retriever Rassen Honden Hondenrassen.
De Golden retriever hoort bij de staande jachthonden spaniels en retrievers. Het zijn erg zachtmoedige honden ze zijn erg aanhankelijk. De schofthoogte van de Golden retriever is bij de reuen ongeveer 56 tot 61 cm en bij de teven is dat tussen de 51 cm en de 56 cm. De honden kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn erg lief en vriendelijk naar hen toe. Ook met andere honden zijn het zeer lieve honden. De honden worden gemiddeld 12-14 jaar oud en wegen ongeveer rond de 30 kg.
De Golden Retriever Doggo.nl.
Deze hond Nous genaamd werd gepaard aan een inmiddels uitgestorven ras de Tweed Waterspaniel die leverkleurig en langkrulharig was. Hun nakomelingen waren goudgeel en vormden de basis voor de latere Golden Retriever. Door de toenmalige Yellow Retriever te kruisen met de Labrador Retriever de Flatcoated Retriever de Ierse Setter de Tweed Waterspaniel en een drupje Bloedhond wist Lord Tweedmouth het uiteindelijk te brengen tot de huidige Golden Retriever. In 1913 kreeg het ras officiële erkenning tot die tijd werden ze op shows uitgebracht als Flatcoated Retrievers met een afwijkende kleur. Golden Retriever in het kort. groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. reuen 55-61 centimeter teven 51-56 centimeter.
Golden Retriever Spreekbeurten.info.
De onderkant is waterafstotend. De vacht van een Golden retriever mag goud tot crèmekleurig zijn. daarbij is een wit klein vlekje op de borst ook goed. De kleur mag niet wit zijn of cognackleurig. Van de Golden retriever weten we dat hij intelligent vriendelijk gehoorzaam sociaal en gevoelig is en ook nog een goed geheugen en groot aanpassingsvermogen heeft. Dit ras heeft veel beweging nodig maar door zijn grote aanpassingsvermogen neemt hij ook af en toe genoegen met wat minder beweging. Als de hond volwassen is kan de hond ook makkelijk langs de fiets lopen als extra training. De meeste Golden Retrievers zijn gek op water modderpoelen en apporteren maar doen het ook goed in de gehoorzaamheid flyball en behendigheid.
Golden Retriever WOEF.
Een echte allemansvriend dus! Korte tot middellange loopsessies vindt hij geweldig. Ook op de hondenschool gooi je hoge ogen met jouw gouden maatje. De golden retriever is niet enkel een streling voor het oog maar heeft ook een echt gouden hart. Het is niet voor niets dat deze viervoeter massaal wordt ingezet als blindengeleidehond of hulphond. Hij heeft een rustige inborst en laat zich niet snel van zijn melk brengen door soortgenoten. Zijn verdraagzame aard engelengeduld en gemoedelijk karakter maken van hem een fijne levensgezel. Hij is een echte softie! Toch wil dat niet zeggen dat hij een passieve couch potato is. Integendeel je mag nooit vergeten dat de golden retriever oorspronkelijk werd gefokt als jachthond.
Alles over de Golden Retriever.
De volledige rasstandaard kunt u vinden bij de rasverenigingen. Op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland staan alle bij hen aangesloten rasverenigingen genoemd. De Golden Retriever is een zachtaardige intelligente en energieke hond met een groot uithoudingsvermogen. Goldens zijn doorgaans gemakkelijk op te voeden maar kunnen ook eigenwijs zijn. Ze zijn gevoelig voor stemverheffing en houden van aandacht. Sommige Golden Retrievers hebben aanleg om hun voer te verdedigen. Golden Retrievers zijn echte apporteurs ze hebben graag iets in hun bek om te dragen. Ze zijn vrijwel allemaal dol op zwemmen. Golden retrievers zijn doorgaans vriendelijk of neutraal naar onbekenden en ook met andere honden kunnen ze vaak goed overweg.
Karakter van de Goldens Golden Retriever Vereniging.
To retrieve betekent ophalen of apporteren. De Retriever is dus een verzamelnaam voor alle hondenrassen die goed waren in apporteren van wild en gevogelte tijdens de jacht. Een tweede eigenschap die deze honden moesten hebben is goed te kunnen zwemmen zodat zij ook wild of gevogelte uit het water konden apporteren. Een Golden Retriever is oorspronkelijk eigenlijk een jachthond die gespecialiseerd is in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. Golden Retrievers letterlijk gouden terugbrenger hebben een zachte beet waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen.

Contacteer ons