flatcoated retriever karakter
Flatcoated Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Een appartement is niet geschikt voor deze hond. Wegens de beperkte ruimte kunnen de honden hier hun energie niet kwijt. Karakter In ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie vol zelfvertrouwen en vriendelijk. Hoofd Lang en mooi gevormd. Schedel Plat en matig breed. Stop Lichte stop tussen de ogen op geen enkele wijze geaccentueerd zodat zowel de indruk van een sterk dalende neuslijn als van een wipneus wordt vermeden. Neus Goed formaat met wijde neusgaten.
rasinfo.
Het hoeft niet perse jachtgerelateerd te zijn hoewel ze dat natuurlijk wel geweldig vinden want ook binnen bijvoorbeeld het speurwerk reddingshondenwerk GG obedience behendigheid en fly-ball presteren ze met veel plezier! De Flatcoated Retriever is een slimme actieve jachthond. Hij is vriendelijk gezind en vol zelfvertrouwen en hij gaat met een eeuwig kwispelende staart door het leven. Zorg dus dat u de koffiekopjes glazen limonade en bloemenvazen in veiligheid brengt! Een Flatcoated Retriever verschilt op een aantal punten duidelijk van de andere retrieverrassen. Zo is hij later volwassen dan de andere Retrievers wat betekent dat u meer geduld nodig zult hebben bij zijn opvoeding en training en is hij temperamentvoller ondeugender en beweeglijker. Een Flatcoat vraagt dus veel aandacht en beweging.
Alles over de Flatcoated Retriever.
De volledige rasstandaard van de Flatcoated Retriever kunt u vinden bij de rasverenigingen. Op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland staan alle bij hen aangesloten rasverenigingen genoemd. De Flatcoated Retriever is energiek enthousiast en vriendelijk. Hij doet graag iets samen met zijn baas en is speels. Flatcoats zijn erg aanhankelijk houden van aandacht en lichamelijk contact en zijn gevoelig voor uw stemming. Toch kan hij ook eigenwijs en zelfstandig zijn hij denkt graag zelf na over hoe hij zijn doel kan bereiken en kan doorzetten. Hij moet dan ook vriendelijk maar consequent behandeld worden. Jonge Flatcoats kunnen erg druk zijn en vragen geduld en een duidelijke rustige begeleiding. De Flatcoat is pas na een jaar of drie geestelijk volwassen.
Flatcoated Retriever Honden Page.
Dankzij hun inzet kunnen wij heden ten dage genieten van een fantastische Retriever die er niet alleen schitterend uit ziet maar ook nog graag voor en met de baas werkt. Karakter van de Flatcoated Retriever. Het karakter van de flatcoated is open vrolijk. Kort omschreven haal je met een flatcoated een levenslange puber in huis. De honden blijven energiek en nethousiast tot op latere leeftijd. Rasstandaard van de Flatcoated Retriever. Een vrolijke actieve hond van middelmatige grootte met een intelligente uitdrukking die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. In ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie. Vol zelfvertrouwen en vriendelijk.
Flatcoated Retriever Pedigree.
Gemiddelde grootte en gewicht. Gezonde mannetjes wegen meestal 38 kg en bereiken een hoogte van 63 cm en vrouwtjes moeten zon 26 kg wegen en 58 cm groot zijn. Karakter eigenschappen en temperament. De Flatcoated Retriever wordt beschreven als de Peter Pan onder de honden hij wordt nooit groot. Hij is altijd in voor een lolletje en speelt nog als hij al oud is. Het is een vriendelijke sociale en lieve hond en is daardoor volledig te vertrouwen bij kinderen. Bij heel jonge kinderen altijd opletten ze kunnen een puppy pijn doen. Hoewel hij blaft als er iemand in de buurt is is het absoluut geen waakhond. Het is op de eerste plaats een gezelschapshond die graag bij zijn baasje is en dat soms afdwingt.
Flatcoated Retriever.
FCI groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. De Flatcoated Retriever werd van oudsher gefokt als jachthond om aangeschoten wild te apporteren. Omdat de honden elkaar veel tegenkwamen op jachtdagen moesten ze ook sociaal van aard zijn. Tegenwoordig worden Flatcoated Retrievers in Nederland vooral gehouden als gezelschapshond. Wist je dat niet alle Flatcoated Retrievers die je op straat tegenkomt een officiƫle stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond? De Flatcoated Retriever is een vrolijke levendige en actieve hond.
Flatcoated Retriever De Jagersvereniging.
De algemene kenmerken van het ras. Wilt u meer weten over jagen en de Jagersvereniging? Retrievers zijn speciaal gefokt om te apporteren het geschoten wild ophalen en naar de voorjager brengen. Dat doen ze zowel op het land als in het water. De meest voorkomende apporterende honden zijn de Labrador Retriever en de Golden Retriever. Deze honden zijn relatief eenvoudiger te trainen dan de Flatcoated Retriever en worden vaak op jongere leeftijd al ingezet voor de praktijk.
karaktereigenschappen.
Een vrolijke actieve hond in ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond vol zelfvertrouwen en vriendelijk. Zo wordt het karakter van de Flatcoated Retriever omschreven in de rasstandaard. De Flatcoated Retriever beschikt dus nog over zijn oorspronkelijke karaktereigenschappen en het zijn precies die eigenschappen die van hem niet enkel een uitstekende jachthond maken maar ook een fantastische gezinshond. Een jagende retriever moet een geweldige will-to-please hebben wat wil zeggen dat hij graag iets leert van de baas en gericht is op samenwerking. Hij moet ook heel sociaal zijn t.o.v. mensen en andere honden.
Informatie over de Flatcoated Retriever Flatcoated Retriever Club.
Geschiedenis van het ras. Gedragstesten bij de FRC. Informatie over de Flatcoated Retriever. De Flatcoated Retriever is een uit Engeland afkomstige middelgrote jachthond in de kleuren zwart of leverkleur bruin. Ze hebben een slim actief temperamentvol en ondeugend karakter en zijn over het algemeen erg zachtaardig. Ze zijn laat volwassen en blijven vaak tot op oudere leeftijd actief. Flatcoats zijn erg mensgericht wat zich uit door de hele dag achter je aan te lopen zeker als pup kunnen ze je volgen tot in het toilet! Ze vinden het helemaal geweldig om voor hun baas te werken en gaan eeuwig kwispelend door het leven!

Contacteer ons