flatcoated retriever karakter
Flatcoated Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Een appartement is niet geschikt voor deze hond. Wegens de beperkte ruimte kunnen de honden hier hun energie niet kwijt. Karakter In ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie vol zelfvertrouwen en vriendelijk. Hoofd Lang en mooi gevormd. Schedel Plat en matig breed. Stop Lichte stop tussen de ogen op geen enkele wijze geaccentueerd zodat zowel de indruk van een sterk dalende neuslijn als van een wipneus wordt vermeden. Neus Goed formaat met wijde neusgaten.
Flat Coated Retriever Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Karakter Flat Coated Retriever. Rasbeschrijving van de Flat Coated Retriever. De Flat Coated Retriever is ontwikkeld in de jaren 1800 en is een kruising tussen de Ierse Setter de Labrador de Waterhond en St. Dit ras is een uitstekende zwemmer en is een heerlijke metgezel. Hij wordt vaak verward met de Labrador Retriever en Golden Retriever. Dit ras is uitzonderlijk goed in de jacht het bijhouden kijken en achtervolgen en ook in behendigheid en in gehoorzaamheid.
Home De la champ de feu Start of belstat.nl Counter.
Voor reutje gingen we heel selectief te werk en niets was te ver om een goede combi te realiseren. Het allerbelangrijkste van een hond vinden wij zijn karakter. De flatcoated Retriever is van naturen een zachtmoedige hond. Buitenshuis een spring-in-het-veld en thuis een rustige hond. Het is een echte jachthond gefokt voor de eendenjacht. Heeft veel beweging nodig en het allerliefst haalt hij iets voor zijn baasje op of dat nu een eend konijn dummie of bal is. Heerlijk vinden ze het om de bossen in te trekken. Een gezonde flatcoated zal tot op late leeftijd het speelse karakter van een jonge hond hebben. Klik voor de Links. Honden bij ons thuis. Alles over onze stamboom moeder Bo.
Flatcoated Retriever Honden Page.
Dankzij hun inzet kunnen wij heden ten dage genieten van een fantastische Retriever die er niet alleen schitterend uit ziet maar ook nog graag voor en met de baas werkt. Karakter van de Flatcoated Retriever. Het karakter van de flatcoated is open vrolijk. Kort omschreven haal je met een flatcoated een levenslange puber in huis. De honden blijven energiek en nethousiast tot op latere leeftijd. Rasstandaard van de Flatcoated Retriever. Een vrolijke actieve hond van middelmatige grootte met een intelligente uitdrukking die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. In ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie. Vol zelfvertrouwen en vriendelijk.
Flatcoated Retriever.
FCI groep 8 Retrievers Spaniels en Waterhonden. De Flatcoated Retriever werd van oudsher gefokt als jachthond om aangeschoten wild te apporteren. Omdat de honden elkaar veel tegenkwamen op jachtdagen moesten ze ook sociaal van aard zijn. Tegenwoordig worden Flatcoated Retrievers in Nederland vooral gehouden als gezelschapshond. Wist je dat niet alle Flatcoated Retrievers die je op straat tegenkomt een officiƫle stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond? De Flatcoated Retriever is een vrolijke levendige en actieve hond.
karaktereigenschappen.
Een vrolijke actieve hond in ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond vol zelfvertrouwen en vriendelijk. Zo wordt het karakter van de Flatcoated Retriever omschreven in de rasstandaard. De Flatcoated Retriever beschikt dus nog over zijn oorspronkelijke karaktereigenschappen en het zijn precies die eigenschappen die van hem niet enkel een uitstekende jachthond maken maar ook een fantastische gezinshond. Een jagende retriever moet een geweldige will-to-please hebben wat wil zeggen dat hij graag iets leert van de baas en gericht is op samenwerking. Hij moet ook heel sociaal zijn t.o.v. mensen en andere honden.
Alles over de Flatcoated Retriever.
De volledige rasstandaard van de Flatcoated Retriever kunt u vinden bij de rasverenigingen. Op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland staan alle bij hen aangesloten rasverenigingen genoemd. De Flatcoated Retriever is energiek enthousiast en vriendelijk. Hij doet graag iets samen met zijn baas en is speels. Flatcoats zijn erg aanhankelijk houden van aandacht en lichamelijk contact en zijn gevoelig voor uw stemming. Toch kan hij ook eigenwijs en zelfstandig zijn hij denkt graag zelf na over hoe hij zijn doel kan bereiken en kan doorzetten. Hij moet dan ook vriendelijk maar consequent behandeld worden. Jonge Flatcoats kunnen erg druk zijn en vragen geduld en een duidelijke rustige begeleiding. De Flatcoat is pas na een jaar of drie geestelijk volwassen.
Informatie over de Flatcoated Retriever Flatcoated Retriever Club.
Geschiedenis van het ras. Gedragstesten bij de FRC. Informatie over de Flatcoated Retriever. De Flatcoated Retriever is een uit Engeland afkomstige middelgrote jachthond in de kleuren zwart of leverkleur bruin. Ze hebben een slim actief temperamentvol en ondeugend karakter en zijn over het algemeen erg zachtaardig. Ze zijn laat volwassen en blijven vaak tot op oudere leeftijd actief. Flatcoats zijn erg mensgericht wat zich uit door de hele dag achter je aan te lopen zeker als pup kunnen ze je volgen tot in het toilet! Ze vinden het helemaal geweldig om voor hun baas te werken en gaan eeuwig kwispelend door het leven!
rasinfo.
Het hoeft niet perse jachtgerelateerd te zijn hoewel ze dat natuurlijk wel geweldig vinden want ook binnen bijvoorbeeld het speurwerk reddingshondenwerk GG obedience behendigheid en fly-ball presteren ze met veel plezier! De Flatcoated Retriever is een slimme actieve jachthond. Hij is vriendelijk gezind en vol zelfvertrouwen en hij gaat met een eeuwig kwispelende staart door het leven. Zorg dus dat u de koffiekopjes glazen limonade en bloemenvazen in veiligheid brengt! Een Flatcoated Retriever verschilt op een aantal punten duidelijk van de andere retrieverrassen. Zo is hij later volwassen dan de andere Retrievers wat betekent dat u meer geduld nodig zult hebben bij zijn opvoeding en training en is hij temperamentvoller ondeugender en beweeglijker. Een Flatcoat vraagt dus veel aandacht en beweging.

Contacteer ons